Nu kan man hyra Gogoros i Paris

Vroom vroom

Visa inte Fordon-artiklar
Fordon / Eldrivet

Vi har tidigare skrivit om elmoppen Gogoro Smartscooter som kan 0 till 50 km/h på 3,7 sekunder och få ett nytt batteri på sex sekunder. Batteriet sägs också ha en räckvidd på nästan tio mil vilket ju gör den perfekt att ha i stadsmiljö.

Därav har Gogoro-uthyrningsfirman Coup nu lanserats i Paris. 600 elmoppar finns nu att hyra i den franska huvudstaden och det kostar fyra euro att åka 30 minuter. Efter det kostar det en euro för varje tionde minut man kör efter det. Basförsäkring ingår i priset och mopparna hyrs via en app som finns till både Android samt iOS.

Gogoros mopeder finns sedan tidigare i Berlin och det återstår väl att se om fler europeiska storstäder får tillgång till dessa skönheter.

Gamescom 2017 Gamescom-trailer för Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom

Hype

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Nästa vecka drar spelmässan Gamecom igång nere i Köln vilket innebär att spelföretagen gärna släpper nya trailers för sina spel. Ett sådant spelföretag som gjorde just detta är Bandai Namco som här bjuder på sin Gamescom-trailer för Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom.

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom är på gång för Playstation 4 samt Windows och släpps den 19 januari.

via Youtube

Följ måndagens solförmörkelse via Twitter

The Weather Company kommer att livestreama

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Twitter

På måndag är det dags för en total solförmörkelse i delar av mellersta USA men har man inte möjlighet att vara på plats själv så går solförmörkelsen även att följa via Twitter.

Det är IBM-ägda The Weather Company som kommer att livesända händelsen från tio olika platser i USA som ligger utmed solförmörkelsens bana. Neil Katz som är global innehållschef på The Weather Company verkar väldigt entusiastisk över solförmörkelsen och säger i ett pressmeddelande:
"This eclipse is a once-in-a-hundred-year event, and we’re going to party like it’s New Year’s Eve. This eclipse is a celestial phenomenon and cultural moment that can’t be missed, and we couldn’t imagine a better partner than Twitter to celebrate this with."
Ni hittar The Weather Companys livesändningar från solförmörkelsen på Twitter på länken nedan och där hittas även alla tweets som taggats med #Eclipse2017.

Nu kan man fixa Paypal-betalning på sin WordPress.com-blogg

Bra om man vill sälja grejer där

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Bloggplattformen WordPress har lagt till möjligheten för vissa av sina användare att lägga till betalning via PayPal på bloggar som rullar på WordPress.com.

När man skriver sitt blogginlägg så kan man enkelt lägga till betalning via PayPal om man till exempel tänker sig att sälja något som man skriver om i blogginlägget. Väljer man betalningsfunktionen får man därefter ange vad varan kostar. När sidan sedan publiceras kommer det att finnas en knapp för PayPal och skulle en besökare klicka på den så skickas den vidare till PayPal där transaktionen genomförs.

PayPal-betalning på WordPress.com-bloggar är tillgängligt för Premium- samt Business-konton på WordPress.com. Dessa kostar 100 respektive 300 dollar om året.

Fidgetly är en fidget spinner som kopplas till mobilen

För att spela spel

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

Företaget Fidgetly verkar satsa på att trenden med Fidget Spinners håller i sig ett tag till och har därför utvecklat bluetooth-försedda sådana som man kan koppla till sin iOS- eller Android-mobil.

Man kallar sin spinner för Fidgetly CTRL och med dess tillhörande app kan man hålla koll på diverse statistik, spela mot andra som har en Fidgetly CTRL och lära sig olika tricks. Det ska även gå att spela diverse spel på mobilen där man ska använda Fidgetly CTRL som spelkontroll.

Fidgetly CTRL börjar säljas i USA i slutet av september och kommer att kosta cirka 40 dollar.

Se taket på Mercedes-Benz Stadium stänga sig
Imponerande konstruktion 
156kg
+
Roger Åberg
Häng upp rymdhistorien på väggen
400 bemannade rymdfärder 
112kg
+
Roger Åberg
Kolla in Metallicas konsert i Kanada
Sista på turnen 
129kg
+
Roger Åberg