Samsung Pay funkar nu med Swedbank

Äntligen!

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Samsung Pay lanserades i Sverige i våras, men Swedbank lös med sin frånvaro bland de banker som kopplat sig till betaltjänsten. Då var det endast Eurocard, Handelsbanken, ICA Banken, Nordea, Rikskuponger och SEB som kunde köra Pay, men nu har Swedbank äntligen gjort det möjligt för sina kunder att använda Samsungs betallösning.

Oscar Nöjd, affärsutvecklingsansvarig för Samsung Pay i Norden säger detta i ett pressmeddelande:
Vi jobbar ständigt med att göra Samsung Pay tillgänglig för alla och är därför väldigt stolta att vi nu kan
presentera Swedbank och sparbankerna som nya samarbetspartners. Vi kommer fortsätta vår expansion
och har en stark tilltro till att vi runt årsskiftet kommer att ha runt 80 procent av alla betalkort i Sverige knutna
till oss.

Precis som tidigare fungerar Samsung Pay med praktiskt taget alla betalautomater i hela Sverige och du behöver bara blippa din Samsung-telefon eller Samsung-klocka för att göra en betalning med ditt registrerade kort.

Australien vill göra det lättare för folk att anmäla hämndporr

Satsar på nationellt rapportverktyg

Foto: Pixabay
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Som första land satsar Australien på ett nationellt verktyg för att kunna rapportera hämndporr på nätet. Via den nya portalen ska utsatta personer kunna ange källan där bilden publicerats och även få direkt hjälp med ärendet.

Portalen kommer att utvecklas under hösten och regeringen i Australien hoppas på en lansering i början av nästa år. Australien har också satsat hårt på att göra hämndporr olagligt genom nya lagar. Enligt en undersökning har också en av fem personer i landet utsatts för bildrelaterade övergrepp.

Ny trailer för Assassin's Creed: Origins

Live action sådan

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Som så ofta med Ubisoft är det lätt att tappa bort räkningen på antalet trailers de släpper för sina Assassin's Creed-spel. Så vilken denna är i ordningen är oklart men däremot är den lite småtuff och därav värd en titt.

Assassin's Creed: Origins släpps om ganska exakt tio dagar.

Nu har Mac Mini inte uppdaterats på tre år

Kommer det någonsin att hända?

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mac mini

Stationära datorer har inte fått mycket kärlek från Apple på senaste tiden, eller på de senaste åren snarare. De bärbara datorerna har fått ok uppmärksamhet och det är ju på gång med en ny Mac Pro och en iMac Pro. Men stackars Mac Mini har inte uppdaterats på tre år.

Apple har inte ens orkat ta bort skärmen på produktbilderna, en skärm som man inte tillverkar eller säljer längre.

Frågan är om minin någonsin kommer att uppdateras. Modellkategorin känns inte tokhet i dag om man säger så.

Nu lanseras Google Wifi i Sverige

Nu kan man köpa annat än Chromecast i Googles svenska shop

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Det har nu gått ett år sedan Google visade upp sin routerlösning Google Wifi och idag är det äntligen dags för Sverige-lansering!

De små wifi-puckarna säljs separat eller i ett 3-pack för de som bor lite större. En Google Wifi ska kunna täcka in lokaler på upp till 140 kvadratmeter medan tre stycken Google Wifi i ett så kallat mesh-nätverk ska kunna förse lokaler på upp till 420 meter med trådlöst nätverk.

Allt konfigureras i Google Wifi:s tillhörande app där man kan även kan ställa in specifika regler för alla maskiner som kopplar upp sig mot nätverket. Man kan till exempel ställa in så att eventuella barn inte har tillgång till wifi vissa tider på dygnet, prioritera vissa enheter som kopplar upp sig mot nätverket och skapa ett separat gästnätverk om man inte vill koppla upp vissa enheter mot det primära hemmanätverket.

Google Wifi säljs via Google Store på länken nedan och i de flesta större hemelektronik-kedjor. En Google Wifi kostar cirka 1500 kronor och ett 3-pack går loss på cirka 3700 kronor.

De två största hälsobluffarna just nu
Matgeek snackar om Holistic och Beauty Drop 
217kg
+
Bobby Green
Fleetwood Mac - Go Your Own Way
Fredagsklassikern 
125kg
+
Bobby Green
Viktiga prylar att ha i ett kök
Binging with Babish listar ett par saker 
101kg
+
Bobby Green