Ben Heck bygger bärbar Nintendo 64

Lite pillvideo

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Mästerpillaren Ben Heck har bestämt sig för att bygga en bärbar version av Nintendo 64 och ovan ser ni en video som visar hur det kan se ut.

via Youtube

Apple visar iOS 11 på iPad

Verkar rätt så skönt

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Nästa månad släpper Apple iOS 11 och inför det har man släppt ett gäng med videofilmer som visar hur man kan använda iOS 11 tillsammans med iPad och iPad Pro.

I sex stycken korta demonstrationsfilmer får vi bland annat kolla in hur dockan kan användas, hur man hanterar filer, multitasking, hur man använder Apple Pencil i olika applikationer och lite annat. Det verkar helt klart som om Apple har haft iPad i åtanke när man utvecklat iOS 11 då en del av funktionerna känns riktigt användbara.

Ni hittar den första iOS 11 på iPad-filmen ovan och de resterande fem i videosnurran nedan eller på länken.

Google tar fram algoritm som tar bort vattenstämplar på bilder

Det lär inte bildbyråer gilla

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google har med hjälp av maskinlärning tagit fram en algoritm som kan identifiera så kallade vattenstämplar i fotografier som många professionella fotografer och bildbyråer brukar märka sina bilder med. När dessa väl är identifierade så kan algoritmen radera vattenstämplarna från bilden och visa hur bilden med stor sannolikhet såg ut innan den märktes.

Algoritmen tränas upp genom att studera ett stort antal bilder från samma bildbyrå och hittar då antagligen ett mönster för hur vattenstämpeln är utformad. Därefter tas data från resten av bilden in för att kunna ersätta vattenstämplarnas pixlar med pixlar som antagligen liknade dem på ursprungsbilden. Ni kan se några exempel på hur det ser ut i bilden och videon nedan.

Algoritmen fungerar bäst om vattenstämplarna följer ett exakt mönster. Googles forskare skriver att algoritmen fick betydligt mycket svårare att identifiera och radera vattenstämplarna om dessa bara förändrades lite från bild till bild. Det kan handla om små förändringar i vattenstämpelns position på bilden, opaciteten (genomskinligheten) i vattenstämplen och små formförändringar i logotypen.

Super Troopers 2 har premiär 20 april

#Fyrtjugobränndet

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Broken Lizard har spenderat de senaste åren med att producera en uppföljare till kultklassikern Super Troopers och nu har Fox Searchlight spikat ett premiärdatum. Och det passar ganska bra. Super Troopers 2 kommer ha premiär 20 april, eller 4/20 som man det också kallas, vilket är något utav julafton för folk som gillar att röka gröna saker.

Vad filmen kommer handla om är för tillfället okänt. Steve Lemme, som spelar MacIntyre “Mac” Womack, säger detta om berättelsen:
Well, we do all have cellphones in this movie. But otherwise, it seems like time has stood still for these state troopers. Which is good, because we didn’t really want to answer the question of where these guys have been for the last 15 years — although we do answer it.

20 april smäller det alltså.

Ovan ser ni det klipp som släpptes i samband med filmens runda på Indiegogo.

Google och Deezer ska också ta bort vitmakt-musik

Efter att Spotify börjat göra det

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Efter det att Spotify uppmärksammats på att det fanns så kallad vitmakt-musik på deras tjänst och börjat plocka bort denna så följer nu Google Play Music och Deezer efter och gör samma sak.

Det var när Digitial Music News i veckan uppmärksammade Spotify om att det fortfarande fanns en del vitmakt-musik kvar på deras tjänst som Spotify lovade att denna skulle plockas bort. När Google och Deezer fick frågan hur de ställde sig till vitmakt-musik på sina tjänster så lovade även de att sådan musik skulle plockas bort.

Deezer håller själva på att granska musiken på sin tjänst medan Google inte aktivt granska musiken på Google Play Music men säger att man ska radera musik som anmäls och bryter mot deras riktlinjer.

Så gjorde man tapeter på 60-talet
Imponerande jobb! 
139kg
+
Roger Åberg
Svart som natten från Triwa
Midnight Falken 
107kg
+
Roger Åberg
Om kända varumärken var actionfigurer
Såna gamla, klassiska alltså 
109kg
+
Roger Åberg