Trailer för humorserien Back

Med David Mitchell och Robert Webb

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Här har vi en trailer för den brittiska humorserien Back som återförenar David Mitchell med Robert Webb (Peep Show, That Mitchell and Webb Look). Serien handlar om en man som får reda på att han har en jämngammal fosterbror under pappans begravning. Serien är skapad av Simon Blackwell som tidigare skrivit serier som Veep samt Trist, herr minister och filmen In the Loop.

Det är för tillfället oklart när Back har premiär men den ska börja sändas någon gång under hösten på den brittiska tv-kanalen Channel 4.

Ny studie visar att högre minimilöner leder till mer automation

Det lär inte fackförbunden gilla

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Ekonomi

Enligt en ny forskningsstudie skriven av två forskare på London School of Economics samt University of California så leder lagstadgade höjningar av minimilöner till att fler arbeten automatiseras.

Det innebär rent krasst att även om de som har lägst lön tillfälligtvis kan få en högre lön när denna höjs så riskerar de att på sikt bli av med sina jobb och ersatta med maskiner eller robotar. Enligt forskarnas slutsatser så kan en höjning med minimilönen på 1 dollar leda till att tiotusentals jobb på sikt försvinner inom en specifik bransch.

Det bör nämnas att den här studien baseras på arbetsförhållanden och minimilöner i USA och jag antar att forskarnas slutsatser kanske inte är helt applicerbara här i Sverige.

Studien har även fått motta kritik i USA. Nyhetssajten Axios skriver att de enda två andra studier som finns på det här området kom fram till det inte fanns någon relation mellan minimilöner och ett företags automation.

Teasertrailer för The Punisher

Har fortfarande inget premiärdatum

Artikeln innehåller spoilers

Klicka för att läsa ändå

Visa inte Film-artiklar
Film / Teaser

I samband med The Defenders passade Netflix och Marvel på att släppa en kort teasertrailer för den kommande serien The Punisher där Jon Bernthal än en gång spelar Frank Castle.

The Punisher har fortfarande inget släppdatum, men enligt rykte kommer serien ha premiär innan årets slut.

via Youtube

Snart kan du spara pengar med Swish

Nordnet är först ut med det

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Banken Nordnet blir först i Sverige med att erbjuda sina kunder att sätta in pengar på bankkontot via betaltjänsten Swish. Från och med nästa månad kommer den bankens kunder kunna föra över upp till 150 000 kronor till sina konton. Detta är möjligt efter regelverket för Swish ändrades under sommaren och möjliggör möjligheten för privatpersoner att föra över pengar till företag utan att behöva vara kopplat till något köp.

Hur mycket detta kommer användas återstår att se men möjligheten att skicka pengar på direkten är ju alltid bra.

Microsoft använder AI för att hålla drönare i luften

Vill lära drönarna sväva som fåglar

Foto: Microsoft
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Forskare på Microsoft experimenterar nu med en artificiell intelligens ska kunna få segelflygplan att sväva på termiska uppvindar på ett liknande sätt som vissa fåglar gör.

För att åstadkomma detta krävs ett system, motsvarande vissa delar i en fågels hjärna, som kan förutse var dessa uppvindar är eller var de kommer att uppstå härnäst. För att kunna fixa det har Microsoft utvecklat en artificiell intelligens som har koll på lufttemperaturen, vindriktningen och områden där man inte får flyga. Baserat på den datan ska AI:n sedan kunna räkna ut åt vilket håll flygplanet ska flyga för att hålla sig uppe i luften.

Målet med projektet är att utveckla en AI som kan hålla ett segelflygplan flygande konstant. Detta skulle i framtiden till exempel kunna användas för övervakning eller flygande mobilmaster inte helt olikt Googles Project Loon eller Facebooks framtida drönar-armada.

James Corden RAPBATTLAR med Samuel L. Jackson
Droppa MICKEN 
103kg
+
Frode Wikesjö
Vespa gör nyutgåva av klassisk modell
Säljs i begränsad utgåva 
151kg
+
Roger Åberg
IKEA fixar guide till GoT-plagget
Som gjordes av en IKEA-fäll 
277kg
+
Roger Åberg