m
r

Radiostyrd version av Lego-BB-8

Snyggt!

Visa inte Film & TV-artiklar
Film & TV / Star Wars

BB-8 finns som Legomodell men nu har Sariel's LEGO Workshop gjort om den till en radiostyrd version som kan åka runt där hemma. Bygget är mycket snyggt och imponerande och skulle du vilja göra det själv finns en utmärkt guide här.

Nedan kan ni se vad som behövs förutom själva BB-8 och lite exempel från den fina guiden.

Cantina-låten har fått text

Var inte rasistisk mot droider

Visa inte Film & TV-artiklar
Film & TV / Star Wars

Cantina-låten från Star Wars är ju en klassiker och nu har den fått en text!

Disney släpper minispelet Porg Invasion

Star Wars-spel på Facebook

Artikeln innehåller spoilers

Klicka för att läsa ändå

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

I den senaste Star Wars-filmen Star Wars: The Last Jedi så introduceras tittarna för den nya djurarten porger och nu släpper Disney ett spel baserat på dessa.

Spelet heter Porg Invasion och går att spela via en webbläsare på datorn eller i Facebook Messengers app på mobilen. I spelet ska man hjälpa BB-8 och Chewbacca att fånga in alla porger som har spridit sig i kabinen på Millenium Falcon. Spelet går att spela själv eller så kan man bjuda in andra Facebook-användare att spela mot.

Porg Invasion är utvecklad till Facebook Messengers spelplattform Instant Games som nyligen firade ett år. Bonusklipp nedan.

Energidrycker kan få lagstadgad åldergräns

Livsmedelsverket ska utreda

Energidrycker betalade detta brummande
Foto: Artes Max
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Allmänt

I dag har många butiker åldersgränser på energidrycker men detta är bara en rekommendation och inte någon lag. Det gör att alla inte följer rekommendationen, det är ändå rätt mycket pengar i den här försäljningen.

Därför kommer nu regeringen ge i uppdrag till Livsmedelsverket att utreda om det finns ett behov av en lag runt detta, det uppger källor till Ekot.

De flesta energidrycker innehåller lika mycket eller ungefär lika mycket koffein som en kopp kaffe, men det är betydligt lättare att få i sig stora mängder av energidryck. Flera fall av överkonsumtion ska också ha uppmärksammats på senare tid där unga personer fått uppsöka vård.

– Det finns ju länder som till och med har infört åldersgräns just med tanke på att höga intag i förhållande till kroppsvikt kan vara farligt för hälsan. Det finns ingen anledning att man ska utsätta barn och ungdomar för sådana risker, säger Sven-Erik Bucht till SR.

Windows 10 får en egen OpenSSH-app

Slipp installera Putty

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I Windows 10 senaste Fall Creators Update har Microsoft skickat med klient- och server-appar i betaversion som har stöd för OpenSSH.

SSH (Secure Shell) är ett nätverksprotokoll som systemadministratörer, utvecklare och andra kan använda för att kommunicera säkert med andra datorer. OpenSSH (OpenBSD Secure Shell) är ett gäng med verktyg som används för säker kommunikation via SSH. Tidigare har Windows-användare varit tvungna att installera tredjepartsprogramvaror som till exempel Putty för att kunna använda SSH. Installerar man betaversionerna av Microsofts OpenSSH-appar så kan Windows 10-användare nu komma åt SSH direkt från datorns kommandoprompt.

Skulle du vara sugen på aktivera OpenSSH i Windows 10 så visas instruktioner för hur man gör det i videon nedan.

Enormt penthouse till salu i New York
Har grym utsikt 
249kg
+
Bobby Green
The Outfield - Your Love
Fredagsklassikern 
113kg
+
Bobby Green
Glen bygger fantastiska motorcykelmodeller
I skala 1:4 
110kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
31.6°
+
Roger Åberg
0