Kairo sämsta megastaden för kvinnor

London är bäst

Vy över Kairo
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Allmänt

Thomson Reuters Foundation har genomfört en undersökning över vilka så kallade megastäder, städer med över 10 miljoner invånare, som är bäst respektive sämst för kvinnor att leva i.

I sin studie har man undersökt hur 19 megastäder hanterar de fyra områdena sexuellt våld, hälsa och sjukvård, kulturellt förtryck samt ekonomiska möjligheter för kvinnor i respektive stad. I den sammantagna rankingen blev Egyptens huvudstad Kairo utsedd till den sämsta megastaden för kvinnor att bo i. När det gällde sexuellt våld var dock både indiska New Delhi och brasilianska Sao Paulo värre än Kairo.

Den bästa megastaden för kvinnor att leva i är London och därefter kommer Tokyo och Paris. Totalt finns det 31 stycken megastäder på jorden just nu men då man bara tagit med en stad från varje land så är tolv megastäder inte inkluderade i undersökningen.

Släppdatum för Switch-versionen av Doom

10 november

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Doom är som bekant på gång för Nintendo Switch och nu vet vi när det kommer släppas. Datumet som gäller för Switch-versionen av spelet är den 10 november. Nyheten kom från en utvecklardagbok (kan beskådas ovan) där spelets creative director Hugo Martin, och spelets exekutiva producent Marty Stratton pratar om vad som skiljer Switch-versionen åt från de andra versionerna av spelet.

En av skillnaderna är att spelets flerspelardel är något som man måste ladda ner separat och att SnapMap-funktionen inte finns med. Switch-versionen utvecklas av Panic Button och ska körs i 720p med 30fps, på portabelt samt på dockat.

Nu kan Google Wifi blockera vuxentjänster

No porn for you!

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Google har uppdaterat mjukvaran i sina små wifi-puckar Google Wifi så att dessa nu kan blockera porrtjänster och annat icke barnvänligt baserat på vilken maskin som kopplar upp sig mot dem.

Det innebär med andra ord att den som administrerar ett wifi-nätverk med en eller flera Google Wifi kan bestämma vilka maskiner som får komma åt vuxentjänster och vilka som blockeras därifrån. Jag antar att tanken är att till exempel föräldrar ska kunna säkerställa att deras barn inte kommer in på vuxenrelaterade tjänster hur enkelt som helst.

Filtret som används i Google Wifi använder sig av data från Googles sökmotor så kallade SafeSearch-funktion vilket borde innebära att filtret är hyfsat aktuellt och uppdaterat när det gäller vuxenrelaterade webbtjänster.

Släpptrailer för ELEX

Postapokalyptiskt science fiction-fantasy från THQ Nordic

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

I morgon släpper THQ Nordic sitt action-rollspel ELIX för PlayStation 4, Xbox One och Windows. Spelet utspelar sig i en öppen värld där man då ska ränna runt och strida mot samt med saker o ting.

En hel del gameplay från spelet kan beskådas nedan.

Snart är det dags för Loudermilk

Ny komediserie med ett stänk av allvar

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Den 18 oktober har den nya komediserien Loudermilk premiär på HBO Nordic. Serien är skapad av manusförfattaren och regissören Peter Farrelly (Dum, dummare, Den där Mary, Me, Myself & Irene) samt Emmybelönade Bobby Mort (The Colbert Report).

I huvudroller ser vi Ron Livingston som Sam Loudermilk, en nykter alkoholist och missbruksrådgivare med en extremt dålig attityd mot det mesta. Sam beter sig helt utan självcensur och med det lyckas han göra alla i sin omgivning förbannade. Loudermilks rumskamrat, AA-sponsor och (enda) vän Ben spelas av Will Sasso som sannolikt är mest känd för sin tid i MADtv.

Första säsongen av Loudermilk består av tio stycken 30-minutersavsnitt.

Så bygger man ett Flipperspel
Består av 3 500 stycken delar 
123kg
+
Bobby Green
Analog Motorcycles tog sig an den söta valpen
Ducati Cucciolo i ny tappning 
134kg
+
Bobby Green
Jag visste inte att jag ville ha en Brütsch Mopetta
Men nu vet jag det 
110kg
+
Bobby Green